Αρχική σελίδα » Το Εργαστήριο » Πρόσβαση » Συγκοινωνία

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

 

Η πρόσβαση στην Φιλοσοφική Σχολή (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου), όπου έχει την έδρα του το Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής (Ε.Π.Π.), μπορεί να γίνει είτε με αυτοκίνητο, είτε με αστικές συγκοινωνίες (Μ.Μ.Μ.).

Ειδικότερα:

Πρόσβαση με αυτοκίνητο.

Πρόσβαση με Μ.Μ.Μ.

 

Συμβουλευθείτε και το χάρτη του Πανεπιστημίου!

 

Πρόσβαση με αυτοκίνητο:

 

  • Είσοδος στην Πανεπιστημιούπολη μέσω της κεντρικής πύλης στην οδό Ούλωφ Πάλμε.

Βρίσκεται πλησιέστερα προς το κέντρο της Αθήνας, μεταξύ Καισαριανής και Ιλισίων. Η κεντρική πύλη είναι ανοικτή εργάσιμες ημέρες από τις 07:00 έως τις 22:00. Η πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη τα Σαββατοκύριακα γίνεται μόνο από αυτήν την πύλη.

 

  • Είσοδος στην Πανεπιστημιούπολη μέσω των άλλων πυλών:
  1. Πύλη Ζωγράφου - η πιο κοντινή στο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής, ή
  2. Πύλη Κατεχάκη - εξυπηρετεί όσους έρχονται από νότια προάστια και Αττική Οδό.

 

Οι δύο παραπάνω πύλες είναι ανοικτές τις εργάσιμες ημέρες από 07:30 έως 09:30 και από 14:30 έως 17:00, εκτός από τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και κατά τις περιόδους εορτών (Χριστούγεννα, Πάσχα κ.λ.π.).

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - Την θερινή περίοδο, ιδιαίτερα τον μήνα Αύγουστο, η πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη γίνεται μόνο από την κεντρική πύλη (Ο. Πάλμε) και με χρονικούς περιορισμούς πρόσβασης. Οι δύο άλλες πύλες παραμένουν κλειστές σε περιόδους που το Πανεπιστήμιο δεν βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. 

 

Πρόσβαση με Μ.Μ.Μ.:

 

Η Πανεπιστημιούπολη εξυπηρετείται από αρκετές λεωφορειακές γραμμές. Όλες οι γραμμές περνούν από τον σταθμό του Μετρό "Ευαγγελισμός". Το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής εξυπηρετείται καλύτερα από τις κάτωθι λεωφορειακές γραμμές:

(Για τα δρομολόγια και την διαδρομή που ακολουθεί το κάθε λεωφορείο επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο, που θα σας συνδέσει με την σελίδα του Ο.Α.Σ.Α.)

250 - Πανεπ/λη - Στ. Ευαγγελισμού : Σχολική γραμμή που λειτουργεί μόνο τις εργάσιμες ημέρες από Σεπτέμβριο έως και Ιούνιο και κάνει τον γύρο της Πανεπιστημιούπολης.

608 - Γαλάτσι - Ακαδημία - Νεκροτ. Ζωγράφου : Κάνει τέρμα έξω ακριβώς από την πύλη Ζωγράφου. Το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής είναι το πρώτο μεγάλο κτίριο μπαίνοντας από αυτήν την πύλη.

 

Εξυπηρετεί και η γραμμή:

230 Ακρόπολη - Νεκροτ. Ζωγράφου : κάνει τέρμα πλησίον της Φοιτητικής Εστίας του Ε.Μ.Π., περίπου 200 μέτρα από την πύλη Ζωγράφου.

 

Μπορείτε να κάνετε χρήση και των ακόλουθων γραμμών, οι οποίες κάνουν τέρμα έξω από την είσοδο πεζών, στην κάτω μεριά του κτιρίου της Θεολογικής Σχολής και δίπλα από τον υπαίθριο Αρχαιολογικό Χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής απέχει από εκεί περίπου 10 λεπτά με τα πόδια:

235 Ζωγράφου - Ακαδημία

220 Άνω Ιλίσια -Ακαδημία

221 Ακαδημία - Πανεπ/λη

 

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας.